Skanskes prosjektleder Jan J. Johansson
Skanskes prosjektleder Jan J. Johansson

Skanska Sverige benytter HMSREG for innregistrering

3
.
12
12
2020

Det er en økende interesse blant svenske entreprenører for å få på plass løsninger for bedre kontroll på hvem som skal utføre arbeid på det enkelte prosjekt. Skanskas prosjekt har fått navnet Kula og løsningen som er basert på HMSREG har blitt testet ut i omkring 10 pilotprosjekter siden i vår. På tross av vanskelige tider med store begrensninger på å gjennomføre lokale møter og opplæring, har prosjektet lykkes og løsningen blir nå tatt i bruk på stadig flere prosjekter.

«Kula og HMSREG kommer til å være standard på alle våre nye prosjekter fra Januar 2021», sierprosjektleder Jan J. Johansson. «Skanska er ett av verdens ledende byggforetak med nesten 35.000 medarbeidere globalt og 9.200 iSverige. Likevel blir store deler av arbeidet på prosjektene utført av underleverandører. Mindre enn halvparten av disse blir kontraktert direkte av Skanska. Resten er underleverandører og spesialister som jobber for Skanskas kontraktører. Nå får vi bedre oversikt og kontroll på disse».

Skanska benytter i stor grad Infobrics systemer for inn-og utpasseringer på arbeidsplassene. Med HMSREG får de nå bedre oversikt over leverandører og mannskaper allerede når de registreres inn isystemet for å bli kvalifisert for prosjektet. Denne «föranmälan»-funksjonen gir nye muligheter til å sikre at leverandører og mannskaper fyller de krav som Skanska stiller, både i forhold til seriøsitet og kompetanse. På den måten kan problemer underveis i større grad unngås. Løsningener integrert med ID06 for å sikre at alle på prosjektet har gyldige byggekort og ID06 kompetansedatabase benyttes for oversikt over medarbeidernes kvalifikasjoner.

HMSREG som er tilpasset for prosjektet i Skanska Sverige har en viktig forskjell fra systemetsom benyttes i Norge. Alle underleverandører i prosjektene inviteres til en innregistrering, "föranmälanet", i en egen leverandørportal. Derfor slipper de å logge seg inn i Skanskas systemer. Når leverandøren skal forholdeseg til mange prosjekter, etter hvert også mot ulike hovedentreprenører, vil de kunne følge opp alt fra denne portalen. Bruk av egen leverandørportal vi etter hvert også bli innført i den norske versjonen av HMSREG.

«HMSREG har gitt oss et godt grunnlag for gjennomføring av Kula-prosjektet», sier Jan Johansson. «Vi fant et system som dekket store deler av våre ønsker, samtidig har vi sett at det gir nødvendig fleksibilitet til integrasjon og tilpasning som kreves i en stor organisasjon som Skanska».

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.