Søndre Borgen Helsehus i Asker kommune
Søndre Borgen Helsehus i Asker kommune

Moss og Asker kommune tar i bruk HMSREG

3
.
2
2
2022

Nye kommuner tar i bruk HMSREG som et av flere tiltak for å forebygge arbeidslivskriminalitet og sosial dumping gjennom bedre oversikt over leverandører og aktivitet på sine prosjekter.

På tampen av 2021 startet Asker kommune opp i HMSREG. Ingebjørg Gravlien som er leder for kvalitetssikring innenfor Prosjekt og Utvikling ser frem mot at kommunen kan følge opp etterlevelse av kontraktkravene i enda større grad.

Nå kan vi enklere både få en oversikt og følge opp underleverandører på prosjektene, sjekke opp status på HMS-kort i sanntid og samtidig få et godt bilde av bruken av utenlandsk arbeidskraft og bemanningsforetak, sier Gravlien. Ikke minst skal det bli enklere å følge opp kravet vi har til andel lærlinger i Asker kommunes prosjekter.

Moss kommune er også i gang med HMSREG og vil i begynnelsen av 2022 få erfaring med hvordan dette fungerer i praksis. Moss kommune har innført seriøsitetskrav i bygge- og anleggskontrakter, og trengte i den forbindelse et digitalt verktøy som kan forenkle oppfølgingen av kravene.

Vi ser frem til ytterligere styrking i verktøyene vi benytter for å kunne ivareta kommunens byggherreansvar, sier leder for prosjektavdelingen i MKEiendom, Bjørn Erik Haugmo. Gjennom HMSREG vil vi både få oversikt og kontroll over prosjekter uavhengig av utførende entreprenører, og legge grunnlaget for at vi sammen med entreprenørene sørger for at sikkerhet, helse og arbeidsmiljø på kommunens bygge- og anleggsplasser blir ivaretatt.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.