Anleggsarbeider

Om oss

Vi er HMSREG

HMSREG-teamet er et dediktert team på 12 personer som ønsker å være aktive samarbeidspartnere i arbeidet med en bærekraftig byggebransje.

Organisasjonen består i oktober 2020 av 12 personer. Vi er seks utviklere med som har ansvar for å lage de beste løsningene og seks fagpersoner som hjelper brukerne til å få mest mulig nytte av systemene. Vi ønsker å være aktive samarbeidspartnere som engasjerer seg i utvikling og effektivisering av bransjen sammen med våre eiere Infobric AB og Omega PS AS.

HMSREG startet i Oslo Kommune og ble utviklet basert på norske bransjestandarder og regelverk. Like vel ser vi at behovene og løsningskonseptene er internasjonale og kan tilpasses til nye markeder. Derfor er HMSREG valgt som standard for Skanska i Sverige og løsningen blir benyttet til pilotprosjekt i København Kommune.

Vårt oppdrag

HMSREG AS skal utvikle og levere IT-løsninger og tjenester som støtter arbeidet for å nå FNs Bærekraftsmål 2030.

  • Vi skal levere kunnskapsbaserte løsninger og tjenester for et internasjonalt marked.
  • Våre løsninger bidrar til å skape et arbeidsliv med rettferdig konkurranse og seriøse aktører.
  • Vi driver en lønnsom virksomhet med trygge arbeidsplasser, basert på høy etisk standard og klare verdier
  • Vi lykkes gjennom et aktivt samarbeid med våre kunder, myndigheter og bransjens organisasjoner i kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

Bakgrunn

Under lanseringen av HMSREG sammen med Oslo kommune. Foto: Svein Jørgen Kjenner, Oslo kommune."

I 2015 vant det norske IT-selskapet Omega AS en kontrakt med Oslo Kommune om å lage et system for elektroniske mannskapslister på kommunens byggeplasser. Gjennom et sterkt engasjement mot arbeidskriminalitet og sosial dumping, hadde kommunen et ønske om å få kontroll med hvilke selskaper som arbeidet på sine byggeplasser og at mannskaper faktisk var ansatt i selskapene. Gjennom et godt samarbeid, ble HMSREG-systemet til. Begge parter forstod at dersom systemet skulle ha den ønskede effekt, var det ikke nok at det ble tatt i bruk av Oslo Kommune. Da ville problemene bare flytte seg. Vi måtte skape en ny standard for oppfølging av seriøsitetsarbeidet i byggebransjen.

Fem år senere har vi kommet langt på vei med det. HMSREG blir benyttet i mange av de viktigste og største samfunnsbyggende prosjektene i Norge gjennom kunder som Statsbygg, Sykehusbygg, Nye Veier, Avinor og Bane NOR. Kommunesektoren representert ved 8 av de største kommunene i Norge har også anskaffet HMSREG sammen med Rogaland, Vestland og Trøndelag fylkeskommuner.

Men de som var først ute i tillegg til Oslo Kommune, var de største entreprenørselskapene med Veidekke, Skanska og AF-gruppen i spissen. I dag blir HMSREG benyttet av et stort antall entreprenører i både bygg og anlegg. Det som er spesielt med HMSREG er at den involverer alle aktørene i et samspill slik at det skaper bevissthet om seriøsitetsarbeidet og sikkerheten på byggeplassen eller anlegget. Det vil vi fortsette å utvikle for å gi vårt aktive bidrag til en seriøs og bærekraftig bransje.

Kontakt

Ønsker du å høre mer om HMSREG eller diskutere veien videre med oss?

Kontakt oss
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.